Intézmény logója

Osztálykirándulás


Publikálta: Ványai
Túrkeve, Karcagi SZC Ványai Ambrus Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Esemény időpontja: 2021 júl 21


 

 

 

A KSZC Ványai 10. évfolyamos Gépészet-, és Informatika és távközlés ágazatában tanuló diákok számára tartalmas kikapcsolódásnak ígérkezett a Kecskeméten és környékén megszervezett program. A diákok már várták, hogy újra találkozhassanak egymással nemcsak az iskola falain belül, hanem azon kívül is, hiszen a csoportba tartozás érzése, valamint a baráti kapcsolatok felértékelődtek a pandémia időszakában.

Tanulhatnánk a gyerekektől…

Térjünk is vissza, a jó hangulatú kirándulás szakmai szempontból sem hagyott alább.

Volt természetesen haditechnikai látnivaló: látogatást tettünk a PINTÉR MŰVEK HADITECHNIKAI PARK-ban (röviden “keceli Haditechnikai Park”), amely a méreteit és a kiállítási tárgyak számát illetően Európában is egyedülálló létesítmény, amely négy egymástól független kiállításból áll.

Valamint egy kis időutazáson vettünk részt a technika, a motorok, a motorozás világában, hiszen az ipartörténeti emlékeknek sem utolsó motoros biciklik, motorkerékpárok hazai vonatkozású kollekcióját tekintettük meg Soltvadkerten a Motormúzeum-ban. A kivételes gyűjtemény egyes darabjai a három tulajdonostárs-gyűjtő egyike, Dudás Csaba szakértő kalauzolásának, szenvedélyes magyarázatának köszönhetően nem csak esztétikai élményt nyújtanak, hanem abba a korba is betekintést engednek, amelyben megálmodták, megtervezték, majd legyártották ezeket a saját korukban is figyelemre méltó magyar kétkerekűeket.

Csupa érdekes és szakmába vágó esemény. Sőt még gokartoztunk is!

 

                                                                                                                                                                                            

  Nagy Ibolya                                                                                                                           Győri Attila

 osztályfőnök                                                                                                   szakmai-gyakorlati oktató